lauantai 16. kesäkuuta 2012

Savusiikaa, tomaatteja, sipulia ja pinaattia

Enoni savusti siikaa ja sain yhden mukaani. Vaikka vastasavustettu kala onkin melkein parasta ruisleivän päällä ilman mitään sen kummempia lisukkeita, niin päätin kuitenkin käyttää tämän siian savukalasalaattiin, johon tulee savukalan lisäksi tomaatteja, pinaattia ja erilaisia sipuleita. Alkuperäinen ohje on savusilakoille.


400 g savukalaa
4 isoa tomaattia
paketillinen tuoretta pinaattia



 
Kastike:
2 banaanisalottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl valkoista balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria




Koristeluun:
2 uuden sadon (puna)sipulia ohuna viipaleina ilman varsia
ruohosipulia silputtuna

Tarjoiluun:
kovaksikeitettyjä kananmunia
ruisleipää



Perkaa savukala. Viipaloi tomaatit. Tee salaatinkastike etikasta ja öljystä, mausta pieneksi silputulla salottisipulilla ja valkosipulilla.



Asettele pinaatti alimmaiseksi tarjoiluvadilla. Lado tarjoiluvadille kerroksittain savukala ja tomaatit. Kaada joka väliin salaatinkastiketta ja jauha hieman mustapippuria. Koristele ruohosipulilla ja sipuliviipaleilla.



Tarjoa ruisleivän ja kovaksikeitettyjen munien kanssa.



Kiitos taas enolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti