sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Yrttinen kinkkurulla iltapalaksi

Tässä yrteille maistuvassa kinkkurullassa parasta on pohjan kuohkea rakenne. Se on hieman tuulihattumainen. Täytteessä voi käyttää melkein mitä vaan. Tässä on kinkkua. Sienitäyteelläkin kannattaisi kokeilla.


Taikina:
2 munaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 dl vatkattua kermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sitruunapippuria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoja
1 dl yrittisilppua (esim. persiljaa, ruohosipulia, basilikaa)

Täyte:
 1 rkl öljyä
300 g palvikinkkua
1 pieni sipuli
1 punainen paprika
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl timjamia
0,5 tl oreganoa
200 g valkosipulinmakuista tuorejuustoa
2 rkl chiliketsuppia
1 muna

Päälle:
1 - 2 dl juustoraastetta

Vaahdota munat. Lisää mukaan maito, kerma (ei vatkattua tässä vaiheessa) ja mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele taikinaan. Lisää yrttisilppu ja viimeiseksi kermavaahto.



Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Valmista täyte pohjan kysyessä.

Silppua sipuli, kuutioi paprika ja kinkku. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu siinä. Lisää paprika ja kinkku. Kääntele hetki. Ripottele mukaan mausteet ja lisää tuorejuusto nokareina. Siirrä pannu pois levyltä, kun juusto on notkistunut täytteen joukkoon. Lisää chiliketsuppi ja raaka muna.


Kumoa kypsä levy leivinpaperille. Levitä päälle täyte ja kääri rullalle kääretortun tapaan.





Nosta rulla uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste ja kuumenna uunissa 200 asteessa kunnes juusto sulaa pinnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti