Taisinpa vihdoinkin löytää ruoan, jossa kesäkurpitsa on paikallaan ja voin sanoa tekeväni tätä toistekin. Sitkeästi yritän kesäkurpitsaa kokeilla silloin tällöin, mutta pidän sitä suhteellisen turhana vihanneksena, joka ei maistu millekään. Maustamalla sen tietysti saa maistumaan niille käytetyille mausteille, mutta miksei sitten saman tien käyttäisi vihanneksia, joissa makua on luonnostaan?
4 - 5 kesäkurpitsaa
rasiallinen (tai 2 - 3 ruukkua) villirucolaa
100 g fetaa (aitohan on tietysti parasta)
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
0,5 tl dijonsinappia
0,5 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna tai 1 tl kuivattua oreganoa
suolahiutaleita
mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Höylää kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Se onnistuu parhaiten juustohöylällä tai höylänmallisella kuorimaveitsellä.
Paahda kesäkurpitsaviipaleisiin makuraidat grillissä tai kuivalla ja kuumalla parilapannulla. Anna jäähtyä täysin.
Paahda hasselpähkinöitä kuumalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Jäähtyneitä pähkinöitä kannattaa pyöräyttää hieman sormien välissä, jotta irtonaisimmat kuoret saa poistettua.
Sekoita paahdetut kesäkurpitsaviipaleet ja rucola keskenään. Lisää 3/4 salaatinkastikkeesta. Sekoittele keveästi sormin. Jamie Oliver käytti muistaakseni joskus termiä "keijukaissormin".
Asettele tarjoiluvadille. Murentele päälle feta. Ripottele paahdetut pähkinät koristeeksi ja pirskottele päällimmäiseksi loput salaatinkastikkeesta.
Oleksää tehnyt kesäkurpitsahalloumipihvejä koskaan? Ellet, niin suosittelen kokeilemaan. Voisit löytää uuden suosikkikohteen kesäkurpitsoille :)
VastaaPoistaKesäkurpitsafetapihvejä olen kokeillut, voisinpa kokeilla halloumiversiotakin. Kiitos vinkistä.
Poista