perjantai 7. kesäkuuta 2013

Strindbergin pihvi

Täytyy sanoa, että tämän Tina Nordströmin Tinan tapaan -kirjasta löytyneen reseptin kokeilu arvelutti. Epäilin, että sipulipäällyste tulee olemaan nätisti kiinni paistinpannun pohjassa sen sijaan, että se olisi nättinä kullanruskeana pintana pihvissä. No niin ei kuitenkaan käynyt, vaan paistaminen onnistui ihan hyvin. Kaksi kokeilukertaa tämän aikaansaamiseksi kuitenkin meni. Käytin ekalla kerralla sinappina karkeaa Dijon sinappia, vaikka alkuperäisessä ohjeessa luki vain "sinappia". Se nyt vaan sattuu olemaan turhan etikkaista tähän ruokaan. Tokalla kerralla käytetty supisuomalainen Auran sinappi sen sijaan maistui paremmalle vaikka toki etikkaisuus siinäkin korostuu tässä ruoassa.


2 isoa lehtipihviä
2 rkl sinappia
2 salottisipulia
vehnäjauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa
valkopippuria

Aseta lehtipihvit leikkuulaudalle. Levitä molemmille ruokalusikallinen sinappia. Kuori ja silppua salottisipulit. Levitä silppu pihveille. Suolaa, pippuroi ja jauhota pihvit kevyesti. Nimenomaan jauhottaminen auttaa pitämään sipulin pihvin pinnalla.

Paista molemmin puolin voin ja öljyn sekoituksessa. Ensin sipulipuoli alaspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti