Pitipä grillata lohifile kokonaisena ja maustaa se savupaprikalla, mutta grillausaikaan lohi oli puoliksi jäinen, joten turha kuvitella, että se olisi ehtinyt maustua kunnolla. Siispä pikainen plan B oli paikallaan. Kokonaisen fileen sijaan tulikin sitten lohinyyttejä, joita olikin huomattavasti helpompi käsitellä grillissä - sitruunaviipale pitää nyytin hyvin koossa. Nyt jälkikäteen hiukka harmittaa, että ei tullut kokeiltua eksoottisempaa versiota - vaikkapa tyyliin korianteria, inkivääriä ja limeä. No, ensi kerralla sitten.
lohifile tai kirjolohifile
1 - 2 sitruunaa
sileälehtistä persiljaa
basilikaa
suolaa
musta- tai valkopippuria
paistinarua
oliiviöljyä
Poista fileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä suorakaiteen muotoinen eli poista vatsa- ja pyrstöosat. Leikkaa file tasakokoisiksi paloiksi.
Mausta palat suolalla ja musta- tai valkopippurilla.
Aseta jokaiselle palalle sileälehtisen persiljan lehti ja iso basilikan lehti.
Viipaloi sitruuna melko ohuiksi viipaleiksi. Aseta yksi sitruunaviipale jokaisen kalapalan päälle. On hyvä, jos sitruuna on hiukan leveämpi kuin kalapala.
Sido kalapalat paistinarulla - samaan tyyliin kuin lahjapaketit.
Sipaise kalanyyttien nahkapuolelle oliiviöljyä, pirskottele sitä hiukan myös nyyttien päälle.
Grillaa kalanyyttejä ensin nahkapuolelta ja sen jälkeen sitruunapuolelta.
Poista narut ja tarjoile salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti