keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Inkivääriwokattu ananas ja matchalla tuunattu vaniljajäätelö

Sara Begnerin Saras kök oli yksi suosikkiruokaohjelmistani. Harmi, että sitä ei enää näy ainakaan Suomen televisiossa. Sara kokkasi aikoinaan ohjelmassaan inkiväärillä ja hunajalla maustettua ananaswokkia, jota päätin kokeilla. Ajattelin tarjoilla wokin vaniljajäätelön kanssa, mutta se tuntui kuitenkin turhan tylsälle yhdistelmälle. Niinpä annoin jäätelön sulaa sen verran, että sitä pystyi sekoittamaan. Sitten maustoin sen matcha-teellä ja hunajalla. Lopputuloksena oli kivanmakuista ja kauniin vihreää jääteloä. 


Jäätelöä on blogissa tuunattu aiemminkin. Edelleen tämä limellä ja kookoksella maustettu jäätelö on suosikkini.


Wokattu ananas:
puolikas tuoreesta ananaksesta
1 rkl voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 - 2 rkl inkivääriä raastettuna

Poista ananaksesta kuoret ja puumainen keskiosa. Paloittele ananas reiluiksi paloiksi. Sulata voi wokkipannulla. Lisää inkivääriraaste ja hunaja. Paista ananaspaloja muutama minuutti pannulla.


Tarjoile kuumana tai haaleana. Omasta mielestäni maistui paremmalle haaleana.

Matchalla tuunattu vaniljajäätelö:
1 l tavallista vaniljajäätelöä
2 rkl matcha-teejauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa

Paloittele jäätelö ja anna sen sulaa sen verran, että sitä pystyy sekoittamaan. Lisää jäätelöön matcha-teejauhe ja juokseva hunaja. Sekoita.

Laita jäätelö rasiaan ja pakastimeen. Pakastusaika riippuu siitä miten paljon jäätelön antaa sulaa sekoitusvaiheessa. Yleensä nelisen tuntia riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti