keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Arkiruokaa: tonnikalavuoka

Kokeilin tätä Kodin Kuvalehden reseptiä aikapäiviä sitten, mutta jäi ohje kirjoittamatta blogiin. Tein uudelleen pari päivää sitten ja kaivelin samalla vanhat valokuvat esiin. Helppo arkiruoka, varsinaista kokkausaikaa menee alle 10 minuuttia. Siitäkin suurin aika purkkien availuun. Kokatessani muuten ajattelin, että tästä voisi hyvin tehdä jauhelihaversionkin - eri tuorejuusto ja tillin sijaan basilikaa. Kalaliemen sijaan siinä tapauksessa ehkä kasvislientä.


6 dl keittämätöntä pastaa
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tlk valkosipulista tomaattimurskaa
2 dl kalalientä
200 g mustapippuri-tilli-tuorejuustoa
1 dl tillisilppua
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa


Pinnalle:
n. 200 g parsakaalin nuppuja
muutama kirsikkatomaatti
2 dl juustoraastetta


Kiehauta tomaattimurskat ja kalaliemi. Sulata mukaan tuorejuusto.

Valuta tonnikaloista neste ja pilko kalapalat hieman pienemmiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Pastaa ei tarvitse keittää.


Ripottele pinnalle parsakaalinuput ja muutama halkaistu kirsikkatomaatti sekä juustoraaste.


Paista laatikkoa 200 asteessa uunin keskitasolla 25 - 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. onko tuo 6dl raakaa vai keitettyä pastaa? ja keitetäänkö pasta ennen uuniin laittoa vai laitetaanko raakana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakaa pastaa. Eikä tarvitse keittää ennen uuniin laittamista. Muutin tuota ohjettakin - nyt se lukee siinäkin.

      Poista