lauantai 15. helmikuuta 2014

♥ Kanaa, perunoita ja tomaatteja uunissa

Tämä ihana ruokaohje on Delicious.-lehdestä. Tosin alkuperäinen oli kanankoivista ja mukana oli myös munakoisoa, mutta tein oman vuokani rintafilepihveistä ja jätin munakoison pois. Tuohon on toki helppo lisätä kasviksia oman maun mukaan ja jättää vaikka perunat kokonaan pois. Vuoka oli todella hyvää, tomaateista tuli ihanaa mehukkuutta ja pehmoisiksi hautuneet valkosipulit maistuivat herkullisille rapeiden leipäpalojen kanssa.


4 kanan rintafilepihviä
3 suurehkoa perunaa
1 - 3 paksun viipaleen verran hyvää, kuivahtanutta maalaisleipää
1 valkosipuli kynnet irrotettuina
10 - 15 terttukirsikkatomaattia
n. 10 tuoretta salvianlehteä
4 rkl oliiviöljyä
(suolaa)
vastarouhittua mustapippuria
1 - 2 dl kuumaa kanalientä


Poikkesin aluksi hiukan ohjeesta ja kuumensin pannulla hiukan rypsiöljyä. Paistoin kanafileisiin kauniin pinnan ja maustoin fileet mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Tämän vaiheen voi jättää väliin.


Kuori ja pilko jokainen peruna noin kuuteen osaan. Revi leivänpalat suurin piirtein perunanpalojen kokoisiksi paloiksi.


Lado uunivuokaan tasaisesti kanafileet, perunanpalat, leivänpalat, salvianlehdet ja valkosipulinkynnet kuorineen. Pirskottele vuokaan oliiviöljyä ja jauha päälle hiukan mustapippuria. En lisännyt suolaa, koska sitä oli hiukan kanafileissä ja lisäksi käytin suolattua kanalientä.


Laita päällimmäiseksi terttukirsikkatomaatit. Ne voi jättää terttuihin.


Laita vuoka 225 asteiseen uuniin. Paista 10 - 15 minuuttia.

Vähennä lämpö 150 asteeseen, pirskottele vuokaan kuuma kanaliemi. Käytin kanalientä vain desin verran. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 - 15 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti