torstai 13. helmikuuta 2014

Ruusukaali-taatelisalaatti

Olen onnistunut aina hankkimaan kitkeriä ruusukaaleja, jotka ovat poikkeuksetta maistuneet pahoille riippumatta siitä mitä olen niistä kokannut. En tiedä sattuiko kohdalle nyt poikkeuksellisen makoisia ruusukaaleja vai oliko resepti parempi kuin aikaisemmat, sillä salaatti oli suorastaan hyvää. Salaatti sopisi mainiosti liharuoan lisukkeeksi, mutta maistuu myös sellaisenaan - vaikka lounassalaattina.


300 g ruusukaaleja
suolaa
reilu desi hasselpähkinöitä
2 rkl auringonkukansiemeniä


Kastikeeseen:
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
puolen sitruunan mehu
9 taatelia
mustapippuria


Leikkaa ruusukaaleista kannat ja irroita päällimmäiset lehdet kokonaisina. Säästä uloimmat lehdet kokonaisina ja viipaloi ruusukaalien loppuosat ohuiksi viipaleiksi.

 Kiehauta kattilassa vettä ja lisää mukaan suolaa. Keitä ruusukaaliviipaleita ja -lehtiä pari minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele välittömästi mahdollisimman kylmällä runsaalla vedellä niin, että kypsyminen loppuu. Levitä ruusukaalit kuivumaan puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.


Paahda hasselpähkinöitä kuumalla pannulla sen aikaa, että ne saavat hiukan väriä. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä.

Hienonna taatelit mahdollisimman pieneksi silpuksi.


Sulata voi pienessä kasarissa. Anna ruskistua hiukan. Kaada voi kulhoon. Lisää voin sekaan oliiviöljy, sherryviinietikka, sitruunamehu ja taatelisilppu. Sekoita. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

Sekoita ruusukaalit, hasselpähkinät ja auringonkukansiemenet. Sekoita mukaan myös salaatinkastike.

2 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, etten itse ole koskaan saanut pahanmakuisia ruusukaaleja. Keitettyjen yksilöiden päälle vain hieman voita päälle ja suuta kohti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ehkä käynyt vain huono säkä, siksi en ole niitä paljon ostellutkaan. Mutta nämä oli kyllä hyviä.

      Poista