lauantai 8. helmikuuta 2014

Punajuuri-omenakeitto

 Tämän punajuurikeiton ohjeen poimin Delicious.-lehden nettisivuilta. Ennen kauppaan menoani en tietystikään huomannut katsoa netistä mille Bramley-omenat maistuvat. Kaupasta nappasin mukaani Royal Gala -omenoita ja tein keiton niistä. Keitosta tuli melko makeaa, joten jouduin lisäämään siihen suolaa, jota ohjeessa ei ollut. Feta sopi hienosti makean keiton kanssa. Vasta kokkauskokeilun jälkeen luin netistä, että Bramleyt ovat hapokkaita eli olisi kannattanut käyttää Granny Smithejä. Harmitti hiukan, koska niitäkin olisi ollut kotona.


 oliiviöljyä
1 porkkana pieninä kuutioina
1 iso sipuli hienonnettuna
1 sellerinvarsi ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 (granny smith) omenaa paloiteltuna
800 g punajuurta paloiteltuna
1 l kasvislientä
(suolaa)

Tarjoiluun:
smetanaa tai ranskankermaa
fetaa
tilliä


Kuumenna hiukan oliiviöljyä kattilassa. Lisää kattilaan porkkankuutiot, hienonnettu sipuli, selleriviipaleet ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota kasvikset ja anna muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. 


Lisää kattilaan punajuuri- ja omenakuutiot. Sekoita ja anna lämmitä pannulla viitisen minuuttia.

Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Soseuta keitto varovasti sauvavatkaimella. Mikäli haluat keitosta sileää, painele se vielä siivilän läpi.


Tarjoile lisänä smetanaa, fetaa ja tilliä. Minä sekoittelin smetanan ja fetan yhteen, mutta ne voi tarjoilla myös erikseen. Ja koska tilliä ei ollut tarjolla kaupassa, niin korvasin tillin timjamilla, joka sekin sopii hyvin punajuuren seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti