sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Täytetty leipä

Tätäkin on pitänyt kokeilla jo monta kertaa, mutta aina se vaan on jäänyt. Piknik-leivän ohje on peräisin Leila leipoo -ohjelmasta. Ulkonäöltään leipä ei tosiaankaan ollut maailman kaunein, mutta maku korvasi kaiken.


15 g tuoretta hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolahiutaleita
2,5 dl durum-vehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja


Täyte:
1 pallo mozzarellaa
200 g chevreä
200 g italialaista salamia
reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
reilu kourallinen mustia ja/tai vihreitä oliiveja
5 rosmariinin oksaa lehdet riivittyinä ja hienonnettuina
oliiviöljyä
vastajauhettua mustapippuria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mukaan oliiviöljy, hunaja ja suolahiutaleet.

Sekoita taikinaan durumjauhot ja vehnäjauhot. Taikina saa jäädä hiukan pehmeäksi. Vaivaa taikina.

Kohota taikinaa leivinliinan alla noin puoli tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Ripottele työtasolle vehnäjauhoja. Nosta kohonnut taikina työtasolle. Painele taikina työtasolla noin sentin vahvuiseksi suorakaiteeksi, älä kauli. 


Murenna vuohenjuusto taikinan päälle, levitä päälle salamiviipaleet, viipaleiksi leikattu mozzarella, kirsikkatomaatit ja oliivit.

Rouhi päälle mustapippuria. Ripottele mukaan hienonnettu rosmariini ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.


Kääri leipä rullalle ja nosta rulla leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle hiukan jauhoja. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.

Viillä terävällä veitsellä muutama viilto leivän päälle. Laita leipä uuniin ja laske lämpötila 200 asteeseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti