tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsaa, sitruunavinegretteä ja manchego-juustoa

Jaa-a. Taas tuli kokeiltua kesäkurpitsaa. Ja joo - edelleenkään itse kesäkurpitsa ei maistu millekään. Tämä oli kuitenkin loistava yhdistelmä. Tuo sitruunavinegretti oli todella hyvää ja sitä pitää käyttää jatkossakin. Maistuisi varmaan hyvälle ainakin porkkanan seurassa.  Vinegretin ja juuston yhdistelmä hiukan arvelutti, mutta yhdistelmä oli todella hyvä. Manchegon lisäksi kokeilin parmesanilla ja sekin on hyvä vaihtoehto. Ohje löytyi food52-sivustolta. Tuon alla näkyvän isoimmankin ufo-kesäkurpitsan oli tarkoitus päätyä salaattiin, mutta siinä oli hiukan liikaa siemeniä.


 1 vihreä keskikokoinen kesäkurpitsa
1 keltainen keskikokoinen kesäkurpitsa
nippu retiisejä
puolikas punasipulista tai salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
2 rkl shamppanjaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
4 rkl sitruunanmehua
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 - 2 dl manchegojuustoa raastettuna
puoli ruukkua minttua


Leikkaa kesäkurpitsat ja retiisit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsat voi leikata myös mandoliinilla. Retiisit/mandoliini-yhdistelmä on turhan vaarallinen sormille. Mandoliinilla leikatessani käytin toiseksi ohuinta siivuvaihtoehtoa.

Laita viipaleet tarjoilukulhoon ja sekoittele.

Hienonna sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi.


Sekoita kulhossa hunaja, shamppanjaviinietikka ja sitruunamehu. Lisää lopuksi oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä raastettu sitruunankuori.

Sekoita vinegretti kesäkurpitsa-retiisiviipaleiden sekaan. Sekoittele kevyesti.

Viimeistele juustoraasteella ja mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti