Mun ei pitäisi tehdä kauppalistaa ainakaan kesäaikaan, koska kaupassa päädyn kuitenkin ostamaan kaikkea muuta kuin mitä listalla on. Isoimmat valinnan vaikeudet tulevat aina hevi-osastolla, jossa näin kesäaikaan on toinen toistaan parempaa raaka-ainetta. Nytkään ostoslistalla ei ollut kyssäkaalia, mutta ostoskoriin sitä päätyi silti. Osittain myös siitä syystä, että paria päivää aiemmin olin lueskellut Yotam Ottolenghin kyssäkaaliohjeita. Salaatti on ihanan kirpeän raikasta. Jätin pois ohjeeseen kuuluvan valkosipulin, suolan ja ranskankerman, mutta kirjaan ne tuohon kuitenkin mukaan.
3 pienehköä kyssäkaalia
2 Granny Smith omenaa
2 vihreää chiliä
15 g mintunlehtiä
15 g korianterinlehtiä
10 g rakuunanlehtiä
2 kevätsipulia (tai pari ohuehkoa nippusipulin vartta)
1,5 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 limen raastettu kuori ja 2,5 rkl limemehua
1 rkl pähkinäöljyä
1 rkl pähkinäöljyä
(1 valkosipulinkynsi murskattuna)
(80 g ranskankermaa)
1 tl seesamiöljyä
(suolaa)
Leikkaa kyssäkaalit ja omenat tulitikun vahvuisiksi suikaleiksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi ja kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi ranskankerma ja seesamiöljy kulhossa keskenään.
Hyvän kuuloinen salaatti! Ottolenghi on kyllä lyömätön - yllättäviä mutta ihania makuyhdistelmiä :)
VastaaPoistaOlen kanssa viime aikoina kokeillut useammankin Ottolenghin reseptin, hyviä ovat. Vähän aikaa sitten hän näytti instagramissa testailevan jotain uutta, johon tuli karviaisia ja chiliä. Näytti tosi hyvälle.
PoistaOlenkin miettinyt, että miten tuohon kyssäkaaliin lähtisi tekemään tuttavuutta, nyt löytyi ratkaisu!
VastaaPoistaHyvä, että oli hyödyksi. Tämä oli kyllä paras minun tähänastisista kyssäkaalikokeiluistani. Nyt sattui kokeiluun kyllä mukavan mehukkaat ja nuoret kyssäkaalitkin.
Poista