sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Varhaiskaalipihvit pekonin ja hunajan kanssa

Tämä on ehkä kesän helpoin ruoka. Aktiivinen kokkausaika on muutamia minuutteja ja aineksia ei tarvitse edes mittailla. Törmäsin siis tänään netissä punakaalipihveihin, joissa oli käytetty maustesekoitusta oliiviöljyyn sekoitettuna. Itselläni oli jääkaapissa valkokaalia ja ajattelin, että sitä voisi soveltaa ja käyttää mausteena kuminaa, jolla tykkään maustaa kaalia muutenkin. Uusi haku netissä osoittikin, että Martha Stewartilla oli käynyt mielessä ihan sama ajatus. Noh, minä tein näin...


1 varhaiskaali (riittää noin viiteen pihviin)
vastajauhettua mustapippuria
suolahiutaleita
kuminaa
voita

Lisäksi:
1 pkt pekonia
juoksevaa hunajaa
silputtua lehtipersiljaa


Leikkaa varhaiskaali reilun sentin vahvuisiksi viipaleiksi, myös reunapalat voi käyttää. Asettele kaalipihvit uunipellille leivinpaperin päälle. Jauha pihveille muutama pyöräytys mustapippuria ja ripottele päälle hiukan suolahiutaleita ja vähän reilummin kuminansiemeniä.

Leikkaa jokaisen kaalipihvin päälle hyvin ohut siivu voita.


Paahda 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes kaali saa hiukan väriä. Kokeile haarukalla, että pihvit ovat riittävän pehmeitä. Paistoaika riippuu pitkälti siitä miten tiivistä kaali on. Pihvejä ei tarvitse kääntää paiston aikana.

Paahda pekoni rapeaksi omassa rasvassaan kuumalla pannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.


Ota valmiit kaalipihvit uunista, murenna (tai leikkaa) pekoni pieneksi silpuksi ja ripottele pihvien päälle. Valuta pihivien ja pekonin päälle hieman hunajaa ja viimeistele lehtipersiljasilpulla. 

Kaalipihvit maistuvat hyville myös ilman pekonilisuketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti