tiistai 21. heinäkuuta 2015

Uunissa paahdetut porkkanat

En ole enää aikoihin oikein jaksanut katsella television ruokaohjelmia, niitä tulee aivan liikaa ja suurin osa ties kuinka monennella uusintakierroksella. Lauantaina kuitenkin televisio sattui olemaan auki niin, että seurasin sivusilmällä Siken ohjelmaa. Koska minulla sattui olemaan kotona sekä nippu porkkanoita että pala vuohenjuustoa, ajattelin kokeilla porkkanoita Siken ohjeen mukaan.


nippu naattiporkkanoita
vastarouhittua mustapippuria
suolahiutaleita
oliiviöljyä
pieni pala (n. 50 - 75 g) pehmeää vuohenjuustoa
muutama oksa tuoretta timjamia
2 - 3 rkl hasselpähkinöitä (tai muutama saksanpähkinä)
juoksevaa hunajaa


Halkaise porkkanat pitkittäin ja asettele uunivuokaan leikkuupinta päälle päin. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele mukaan hiukan suolahiutaleita. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä.


Paahda porkkanoita 225 asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.

Ota porkkanat uunista ja murenna päälle vuohenjuusto. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää ne vuokaan yhdessä timjaminoksien kanssa.


Paahda porkkanoita uunissa grillivastuksen alla sen aikaa, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä.

Ota porkkanat uunista ja valuta päälle hiukan juoksevaa hunajaa.


Ohje: Sikke Sumari

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Meillä sujahtaa usein porkkanoita uuniin tai grilliin, mutta tuolla juustolla voisi saada kivaa vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän hirveästi porkkanoita kesällä, joten mukavaa kokeilla välillä uusiakin reseptejä.

      Poista