Ruokakesässä on parasta tuoreet vihannekset ja heti kun näin tämän haalean kesäsalaatin ohjeen, niin oli pakko päästä kokeilemaan. Sitruuna vihannesten kanssa on omia lemppareitani, joten tietysti tämä maistui hyvälle. Kastike on tehty hieman eri tavalla kuin alkuperäinen ohje.
8 pientä varhaisperunaa
8 naattiporkkanaa
8 vihreää parsaa
8 retiisiä
(8 kirsikkatomaattia)
2 dl herneitä
3 kesäsipulia
Kastike:
2 tl sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja sileälehtistä persiljaa
Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä.
Poista parsoista kova kantaosa pois ja leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi, Grillaa tai keitä molemmat rapsakoiksi. Jos käytät tuoreita herneitä, ryöppää ne nopeasti vedessä. Jos käytät pakasteherneitä, pelkkä sulatus riittää.
Halkaise retiisit ja kirsikkatomaatit.
Silppua sipulit varsineen.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ja sekoita mukaan myös kastike. Asettele tarjoiluastiaan ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Tätä syötiin grillatun flank steakin eli kuvepaistin kanssa. Käytin paistissa aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä marinadia ja grillasin molemmin puolin ehkä noin 5 - 7 minuuttia per puoli.
Lisäksi grillattiin lohipaketteja, joissa yrtteinä oli tällä kerralla tilliä ja sileälehtistä persiljaa.
Juomana oli cavaa: Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut.
Salaatin ohje: Ruokala
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti