torstai 23. heinäkuuta 2015

Valkosipulisella naattiöljyllä kruunattu pizza bianca

Tässä sateisten lomapäivien aikana on tullut selailtua välillä kaikkia hienoja reseptejä, joita netistä löytyy. Punajuuriohjeita lueskellessani huomasin yhdellä sivustolla myös pizzaohjeen, jossa oli käytetty villiä valkosipulia. Koitin miettiä miten saisi vastaavan vihreän öljyn aikaiseksi ilman, että siihen tulisi sen minkään yrtin makua. Ensin ajattelin sipulin naatteja, mutta ajattelin, että niillä maku olisi ehkä liian sipulinen. Villiä valkosipulia en ole koskaan maistanut, mutta kuvittelin, että siinä olisi vain melko hennosti valkosipulin makua. Päädyin kuitenkin tekemään öljyn sipulin naateista, mutta tekovaiheessa muistin viimeisimmän Glorian ruoka ja viini -lehden porkkanannaattipeston ja päätin käyttää ostamastani porkkananipusta naatteja lieventämään sipulin makua, mutta tuomaan öljyyn kaunista vihreää väriä. Kokeilu oli varsin onnistunut. Tuo sitruunankuori ricottaseoksessa puolestaan tuo pizzaan mukavaa raikkautta.


Pizzapohjan voi tehdä suosikkiohjeella tai vaikka tämän ohjeen mukaan. Tein oman pohjani näppituntumalla mitään mittailematta - osa jauhoista oli tavallisia vehnäjauhoja ja osa durum-vehnäjauhoja.

200 g ricottajuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
100 g raastettua parmesania

Sekoita raastettu sitruunankuori ja puolet parmesanista ricottan sekaan.


Naattiöljy:
2 nippusipulin naatit
2 porkkanan naatit
2 - 3 pienehköä valkosipulinkynttä (käytin tuoretta valkosipulia)
1 - 1,5 dl oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Ohjeen määrät ovat vain suuntaa antavia, määrät riippuvat pitkälti siitä miten tuuheat naatit sipuleissa ja porkkanoissa on ja se puolestaan vaikuttaa oliiviöljyn määrään.


Käytä  porkkanan naateista vain lehtiosat. Pilko naatit hieman pienemmiksi ja jauha ne ja valkosipulinkynnet silppurissa/tehosekoittimessa hienoksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Käytä oliiviöljyä sen verran, että seos on juoksevaa. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Kun pizzataikina on kohonnut, muotoile tai kauli siitä sopivan kokoinen ja muotoinen pizzapohja. Sivele ricottaseos pizzapohjan päälle, mutta jätä reilu sentti reunoista paljaaksi. Ripottele loppu parmesan pizzan päälle.

Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.


Valuta tai pirskottele valmiin pizzan päälle reilusti naattiöljyä. Kuvissa pizzan päällä on myös muutama kreikkalaisen basilikan lehti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti