sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ei mikään tavallinen pottumuusi...

Tämä ei tosiaankaan ole mikä tahansa muusi vaan Jamie Oliverin bataatti-perunamuusi, jossa maistuu sitruuna, chili, korianteri ja feta. Ohje on Jamien 30 minuutin aterioista, jossa se tarjottiin piri-piri kanan lisukkeena. Muusi oli todella hyvää ja valmistui helposti mikrossa.


2 bataattia
2 perunaa
 puoli sitruunaa
suolaa
ruukku korianteria
mieto tuore chilipalko
oliiviöljyä
100 g fetaa

Pese bataatit ja perunat. Poista mahdolliset huonot kohdat, mutta älä kuori. Halkaise sekä bataatit että perunat.

Laita lohkot mikronkestävään kulhoon. Aseta keskelle sitruunanpuolikas leikkuupinta ylöspäin. Ripottele ainesten päälle hiukan suolaa.


Peitä kulho kelmulla ja laita kuumenna mikrossa 12 - 13 minuuttia.

Poista sitruuna kulhosta ja survo pehmeitä bataatti- ja perunalohkoja hieman pienemmiksi.

Pilko leikkuulaudalla chili ohuiksi suikaleiksi. Pirskottele leikkuulaudalle chilisuikaleitten seuraksi parin ruokalusikallisen verran oliiviöljyä. Hienonna korianteri chilin ja oliiviöljyn kanssa. Lisää mukaan 50 g fetaa murusina. Hienonna ja sekoittele veitsellä.


Nostele seoksen päälle bataatti ja perunalohkot. Muhenna ja kääntele muusia veitsellä niin, että ainekset sekoittuvat. Lisää tarvittaessa suolaa. Jätä muusi karkeaksi.


Siirrä tarjoilukulhoon tai tarjoile suoraan leikkuulaudalta. Murenna päälle loput fetasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti