lauantai 6. lokakuuta 2012

Katkarapu-fenkolisipulichutneypizza

  Vaihteeksi piti testailla hiukan eksoottisempaa pizzaa. Tein tätä tarjolle päärynä-stilton pizzan kanssa. Molemmat maistuivat todella hyville. Kuka sanoo, että pizza tarvitsee aina tomaattikastiketta?



Pohja:
 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl tuoretta hiivaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita jauhot nesteeseen. Taikinaa ei tarvitse juurikaan vaivata. Jätä taikina puhtaan pyyhkeen alle kohoamaan noin tunniksi.
Katkaravut:
pussillinen sulatettuja pakastekatkarapuja
öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl chilijauhetta
suolaa

Kuumenna öljy pannulla. Paista kokonaisia valkosipulinkynsiä öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä. Poista valkosipulinkynnet pannulta. Kuumenna katkaravut pannulla, mausta jauhetulla korianterilla ja chilijauheella. Lisää suolaa maun mukaan.



Lisäksi:
annos fenkoli-sipulichutneyta
ricottajuustoa
mozzarellajuustoraastetta

Kauli taikinasta yksi iso pizza tai kaksi pienempää. Sivele pohjan päälle ricottajuustoa. Lisää päälle fenkoli-sipulichutney. Ripottele päälle mozzarellaraastetta. Lisää sen päälle katkaravut ja hieman lisää mozzarellaraastetta.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Naulan kantaan! Ei tarvitse aina olla tomaattikastiketta. Minä pidän valkoisesta pizzasta, johon laitan sitruunalla maustettua ranskankermaa, ja on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoista pizzaa onkin useasti pitänyt kokeilla. Hyvä kun muistutit :).

      Poista