torstai 18. lokakuuta 2012

Kukkakaali kohtasi Lähi-idän

Tämä ruoka ei vaadi juurikaan kokkaustaitoja. Vähän paloittelua ja sekoittelua ja uunissa paahtamista ja salaatti on valmis.


keskikokoinen kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl hasselpähkinöitä
4 lehtisellerin vartta
ruukku lehtipersiljaa
granaattiomenan siemenet

Paloittele kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Levitä palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle hiukan suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle olliviöljy. Sekoittele.


Paahda kukkakaalia 220 asteisen uunin yläosassa noin 25 - 35 minuuttia kunnes kukkakaali on rapeaa ja saanut pintaan kullanruskeaa väriä.

Anna kukkakaalin jäähtyä.


Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.


Viipaloi selleri vinoittain ohuiksi viipaleiksi.


Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1,5 tl vaahterasiirappia
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua maustepippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.


Kokoaminen:

Sekoita tarjoilukulhossa tai -vadilla paahdettu kukkakaali, kokonaiset persiljanlehdet, granaattiomenan siemenet, rouhitut hasselpähkinät ja selleri. Sekoita mukaan kastike.


Salaatti on parhaimmillaan, kun kukkakaali on huoneenlämmintä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti