sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Piri-piri kana

Luulin Jamie Oliverin 30 minuutin aterioihin kuuluvaa piri-pirikanaa tulisemmaksi kuin mitä se oli. Siksi en kai sitä ole kokeillutkaan aiemmin. En nimittäin pidä kovin tulisista ruoista, liian tymäkän chilin maun alta kun ei maista oikeastaan mitään muuta (tottumiskysymys tosin). Tv-ohjelmassa ruoka näytti niin hyvälle, että päätin kuitenkin kokeilla. Tämän ohjeen piri-pirikastike on kirjattu tv-ohjelman perusteella, kirjassa se näyttää olevan varsinkin määriltään hieman erilainen. Laitoin kuitenkin tuohon ohjeeseen kirjan savupaprikavaihtoehdon, koska sen maku tekee koko kastikkeesta tietysti aika erilaisen.



6 broilerin rintafilettä
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria

sekoitus erilaisia chilejä
punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl worcestershirekastiketta
1 tl paprikaa (kirjan ohjeessa 1 rkl savupaprikaa)
1 sitruuna
ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria
loraus vettä

punainen paprika
keltainen paprika
6 oksaa tuoretta timjamia

Kanafileet:
Tee kanafileiden alapuolelle viiltoja veitsellä, jotta kastike maustaa kanan paremmin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kanafileet pannulla kullanruskeiksi voin ja öljyn seoksessa.

Piri-piri-kastike:
Kuori punasipuli, lohko muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen yhdessä kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Leikkaa mukaan paloja erilaisista chileistä. (Käytin kastikkeessa erilaisia chilejä - yhdessä ne vastasivat ehkä noin kolmea tavallista punaista chiliä.). Lisää mukaan myös paprikajauhe, sitruunan kuori ja mehu. Kaada vielä joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, worcestershirekastike, runsas hyppysellinen suolaa ja msutapippuria, basilikanippu ja loraus vettä. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.

Paprikat:
Leikkaa paprikat isoksi lohkoiksi. Paahda niitä kuuman grillivastuksen alla kuoripuoli ylöspäin sen verran, että tummuvat hiukan. Jos paahdat mustiksi, poista kuori ennen kuin lisäät paprikat vuokaan.

Uunivuokaan:
Kaada kastike sopivan kokoiseen uunivuokaan. Asettele kanat kastikkeeseen ja laita väleihin ja päälle paprikalohkoja. Ripottele päälle timjanminoksat.

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 10 - 15 minuuttia fileiden vahvuudesta riippuen.

Tarjoile bataatti-perunasoseen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti