lauantai 27. lokakuuta 2012

Täytetyt bataatinkuoret

Tämäkin on Delicious.-lehden viimeisimmästä numerosta. Taleggio-juustoa en ehtinyt viime viikolla etsiskellä, joten korvasin sen gruyerellä. Ohjeessa ei ollut suolaa lainkaan ja oletin, että juusto on sen verran suolaista, että sitä ei tarvitakaan. Pienen ripauksen laitoin siitä huolimatta. Mutta - sitä olisi saanut olla ihan normimäärä mukana - bataateista tuli todella makeita ja vastapainona olisi saanut olla suolaa.


3 keskikokoista bataattia pitkittäin halkaistuina
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl oliiviöljyä
10 g voita
6 tuoretta timjaminoksaa lehdet riivittyinä ja muutama oksa viimeistelyyn
1 muna
0,5 tl vastajauhettua muskottipähkinää
200 g taleggio (tai gruyere) juustoa pieninä kuutioina
(suolaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

 
Sivele pitkittäin halkaistut bataatit 2 ruokalusikallisella oliiviöljyä. Laita bataatinpuolikkaat uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi. Poista sen jälkeen folio ja anna olla uunissa vielä 15 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja kuoret hieman rapeita. Ota bataatit uunista ja anna jäähtyä jonkin aikaa.

Kuumenna voi ja ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota pannulla viitisen minuuttia. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota sipuleita vielä minuutin verran. Kaada sipulit kulhoon.


Koverra varovasti sisus bataateista ja asettele kuoret takaisin uunivuokaan.

Sekoita bataattien sisus sipuleiden kanssa. Lisää mukaan timjaminlehdet, juustokuutiot ja muna. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla.


Täytä bataatinkuoret muhennoksella. Ripottele päälle muutama timjaminoksa.

Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti