Olin kurkkuani myöten täynnä sweet thai chili saucea pian sen jälkeen, kun se tuli kauppoihin. Eräänkin nimeltä mainitsemattoman kauppaketjun mainoslehden reseptit sisälsivät sitä AINA ruokalusikallisen tai pari. Onneksi sitä ei enää yritetä tuputtaa joka paikkaan. En ole koskaan chilikastiketta kamalasti lätrännyt, joten ei ole tullut mieleen edes kokeilla sen tekemistä itse. Mutta helppoahan tuo on. Chiliä saa tietysti laittaa oman mielen mukaan. Vieläkin tujumpaa saa, jos chileistä ei poista siemeniä.
3 - 5 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1,25 dl sokeria
0,75 dl riisi- tai valkoviinietikkaa
1,75 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl kylmää vettä
Hienonna chili mahdollisimman pieneksi.
Laita kattilaan sokeri, etikka, vesi, suola, hienonnettu chili ja murskattu valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä viitisen minuuttia.
Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi keskenään. Kaada ohuena nauhana kastikkeen sekaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastiketta, kunnes se alkaa kiehua. Siirrä pois levyltä.
Tölkitä chilikastike kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti