keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ruukkujuusto

En ole vuosiin tehnyt tätä ruukkujuustoa. Tarkoitus oli alun perin tehdä annos jouluksi, mutta en ehtinyt (onpas hyvä selitys, aikaa menee alle 10 minuuttia) ja sitten se vaan jäi. Kaapissa pyöri kuitenkin edelleen tätä varten hankittu pala Turunmaata, joten päätin käyttää sen siihen mihin se oli aikoinaan tarkoitettukin. Ohje on ikivanhasta Valion mainoksesta. Kirjasin tähän vaan puolikkaan annoksesta, kun kokonainen on melkoisen suuri. Alkuperäisessä ohjeessa on voita, mutta sen korvasin oivariinilla. 


100 g Turunmaa-juustoa
50 g Aura-juustoa
puoli purkkia maitorahkaa
75 g oivariinia
1 - 2 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl persiljaa hienonnettuna

Raasta juustot. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi.

Maistuu hyvälle vaikkapa hapankorppujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti