sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kanaruukku aasialaisittain

Oikeastaan tämä on kai korealainen ruoka, mutta koska korealainen ruoka ei ole minulle tuttua, en osaa sanoa onko tämä sinne päinkään oikean makuista. Aasialaisia makuja tässä joka tapauksessa on. Pääasia, että maistuu hyvälle. Ja kaikessa kiireessä unohdin omasta ruoastani paahdetut seesaminsiemenet. Siksi niitä ei kuvassakaan näy. Täytyy muistaa ensi kerralla.



 Ruukkuun:
7 dl keitettyä riisiä
annos Bulgogi-kanaa paloiteltuna
4 grillattua vihreää chiliä viipaloituna
iso pakkaus tuoretta pinaattia
4 paistettua munaa
1 salottisipuli hienonnettuna ja paistettuna
 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 kevätsipulia viipaloituna
1 ruukku thaibasilikaa 
1 ruukku korianteria


 
Pinaatille lisäksi:
suolaa
ruokaöljyä
hieman lime- tai sitruunamehua

 Kuumenna hieman öljyä pannulla. Paista pinaatti kasaan ja mausta hieman suolalla ja lime- tai sitruunamehulla.




Sekoita ainekset munia lukuun ottamatta ja annostele kulhoihin. Aseta päälle paistettu muna ja koristele maun mukaan korianterilla/thaibasilikalla/seesaminsiemenillä/tulisella kastikkeella.






4 kommenttia:

  1. Hyvältäpä näyttää! Tulee mieleen bibimbap, korealainen pyttipannu, jota me ollaan tehty. Se on ihan älyttömän hyvää. Täytyy korvamerkitä tämä sinunkin reseptisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyttipannumainen reseptihän tämäkin on. Erityisesti ihastuin kylläkin tuohon kanamarinadiin. Teen tuota bulgogi-kanaa uudelleen tällä viikolla ja nyt ulkogrillissä.

      Täytyypä kaivella tuon bibimbapin resepti vai löytyykö se sinun blogistasi?

      Kävin muuten tutustumassa blogiisi jokusia päiviä sitten, paljon hyviä reseptejä - poikkean joku päivä kommentoimassa :)

      Poista
    2. Juu, ohje löytyy blogista. Ja kirjasta "Viisi aasialaista keittiötä", joka on täynnä mahtavia ohjeita. Jos se jossain kävelee sua vastaan, niin osta ihmeessä!

      Poista
    3. Täytyypä pistää kirjan nimi mieleen.

      Poista