Tämä on vain perunoista, sipulista, jauhelihasta, tomaattimurskasta ja valkosipulista tehtyä peruspöperöä, mutta maistuu hyvälle. Kiire ei saa olla. Laatikko muhii uunissa pari tuntia.
400 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 kg perunoita
juustoraastetta
Ruskista liha pannulla. Lisää silputut sipulit ja 10 murskattua valkosipulinkynttä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pippuria saa olla reilusti. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre. Hauduttele.
Kuori ja viipaloi perunat. Levitä reilun kokoiseen uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja liha-tomaattiseosta. Levitä päällimmäiseksi kerros liha-tomaattiseosta.
Ripottele päälle juustoraastetta ja mustapippuria.
Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista 200 asteessa noin pari tuntia. Poista paiston loppuvaiheessa kansi/folio, jotta pinta saa kauniin värin.
400 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 kg perunoita
juustoraastetta
Ruskista liha pannulla. Lisää silputut sipulit ja 10 murskattua valkosipulinkynttä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pippuria saa olla reilusti. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre. Hauduttele.
Kuori ja viipaloi perunat. Levitä reilun kokoiseen uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja liha-tomaattiseosta. Levitä päällimmäiseksi kerros liha-tomaattiseosta.
Ripottele päälle juustoraastetta ja mustapippuria.
Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista 200 asteessa noin pari tuntia. Poista paiston loppuvaiheessa kansi/folio, jotta pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti