torstai 3. toukokuuta 2012

Taivaallinen "avattu voileipäkakku"

Strömsössä tehtiin muutama vuosi sitten avattua voileipäkakkua. Ero voileipään on kaiketi näyttävässä esillepanossa. Ohje muistui mieleeni, kun iskin kaupassa silmäni manchegojuustoon. Kaivelin ohjeen esiin ja marssin myöhemmin ostamaan muut aineet. Maut sopivat yhteen uskomattoman hyvin. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.



Alla olevat määrät ovat vain suuntaa antavia ja niitä voi muunnella oman maun mukaisiksi. Ja kaikkea voi käyttää surutta enemmänkin. Alla olevasta tulee kaksi reilua annosta:
iso paksu viipale hyvää maalaisleipää
(paremman puutteessa käytin ciabattan pohjapuolen, maku on hyvä, mutta leikkaaminen melkoista sahaamista)
aiolia
1 punainen paprika
alle neljännes cantaloupemelonista
2 tomaattia
2 munaa
n. 10 viipaletta chorizoa
n. 6 viipaletta serranokinkkua
n. 100 g manchegojuustoa
n. 10 tuoretta basilikanlehteä
hyvälaatuista oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Kuutioi tomaatit, lorauta kuutioille hieman oliiviöljyä. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Suikaloi mukaan n. 10 basilikanlehteä. Sekoita ja jätä maustumaan.


Halkaise paprika. Poista siemenet ja sisuksen vaaleammat osat. Laita paprikat uunipellille  kuoripuoli ylöspäin ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä.


Paahda paprikoita kuuman grillivastuksen alla, kunnes ne kärähtävät hieman. Ota paprikat uunista ja anna jäähtyä hetken. Irrota paprikoista kuori ja leikkaa leveiksi viipaleiksi.


Kuori cantaloupemeloni ja leikkaa siitä mahdollisimman ohuita viipaleita.

Leikkaa manchegojuustosta viipaleita.

Paista munat oliiviöljyssä.

Leikkaa maalaisleivästä paksu siivu. Levitä siivulle paksulti aiolia.

Laita aiolin päälle paistetut munat.


Lado leivälle cantaloupemelonia, serranokinkkua, chorizoviipaleita, manchegojuustoa ja paahdettuja paprikaviipaleita. Kaikkea saa olla enemmän kuin runsaasti. Päälle voi rouhia hieman mustapippuria.


Nostele lusikalla päällimmäiseksi tomaattikuutioita.

Halutessasi voit lorauttaa koko komeuden päälle vielä oliiviöljyä.

Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.


Nautiskele kylmän oluen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Hauska idea ja herkullinen toteutus. Pitääpä laittaa korvan taakse :)
    Mutta yksi kysymys, miten tuo kananmuna sopi melonin kanssa yhteen, siinä on makupari joka ei ole koskaan tullut mieleenkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmuna ja meloni toimivat tässä yhdistelmässä hyvin. Itse olin yllättynyt, että chorizokaan ei puskenut makuna muiden ylitse, vaikka tämä chorizo oli vielä voimakkaan makuista laatua. Strömsön kokilla Paul Svenssonilla oli nimenomaan tarkoituksena, että maut sopisivat täydellisesti yhteen ja täytyy sanoa, että tässä mikään ei korostunut liikaa. Oli tosiaankin kokeilemisen arvoinen - taidan kokeilla jossain vaiheessa sen Strömsön kalaversionkin.

      Poista