perjantai 18. toukokuuta 2012

Tuunatut pitaleivät

Kyproslaisen päivällisen lisäkkeenä oli tuunattuja pitaleipiä. Jamie Oliver näytti ohjelmassaan miten kaupan valmiista ja yleensä kuivista pitaleivistä saa rapeapintaisia ja silti kuohkeita. Ostelen valmiita pitaleipiä suhteellisen usein, mutta täytyy sanoa, että näitä ei samoiksi ostoleiviksi olisi tunnistanut.


1 pkt valmiita pitaleipiä
oliiviöljyä
Maldon merisuolaa
kuivattua timjamia
pala voipaperia kääreeksi


Pirskottele pitaleipien pohjapuolelle oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa ja kuivattua timjamia. Pinoa pitaleivät päällekkäin torniksi. Hiero leipiä hieman toisiinsa, jotta mausteet ja oliiviöljy levittyvät leipien molempiin puoliin.




Repäise voipaperista reilu pala, johon voit kääriä pitaleipätornin. Kastele voipaperi juoksevan veden alla. Rutistele paperista ylimääräiset vedet.

Kääri pitaleivät kosteaan paperiin ja laita paketti 200 asteiseen uuniin keskitasolle ritilän päälle.

Paista noin 10 minuuttia.

Tarjoile
 kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti