Toissaviikon torstai-illan leipäkokkailusta jäi reilusti basilikaa ja mihinkään muuhun loppuviikon ruokaan sitä ei tullut. Päädyin tekemään basilikasiirappia.
2 dl vettä
2 dl tuoretta basilikaa
4 dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Siirrä kattila pois levyltä ja anna maustua noin puoli tuntia. Siivilöi basilikanlehdet pois ja kaada siirappi tiiviiseen purkkiin.
Säilytä kylmässä. Siirappi säilyy noin kuukauden.
Käytä hedelmien kastikkeena. Sopii hyvin mansikalle, mustikoille ja ananakselle. Sopii myös kivennäisveden mausteeksi.
Suunnittelin kokeilevani myös rosmariini- ja timjamisiirappeja, jotka kävisivät varmaankin hyvin vuohenjuuston seuraksi. Minttusiirappi olisi ihanaa mansikoitten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti