perjantai 18. toukokuuta 2012

Sitruunainen kaali-sipulisalaatti

Tätä syötiin kyproslaisen aterian lisukkeena ja maku oli kyllä ihan muuta kuin odotin. Tv-ohjelmassa Jamie Oliver sanoikin, että ei pidä raa'asta sipulista salaatissa, mutta tässä sitruunamehu kypsentää sipulin. Ja näinhän siinä kävi. Sipuli ei tosiaankaan maistu sipulille. Sitruunamehun taas tulee maistua salaatissa voimakkaasti. Salaatti valmistuu viidessä minuutissa, vaikka sen tekisi ilman konetta. Tästä kaalisalaatista tuli oma suosikki ja odotan nyt kyllä innolla varhaiskaaleja.





puolet pienestä valkokaalista
1 sipuli (tai banaanisalotti)
1 ruukku silolehtistä persiljaa
muutama varsi tuoretta minttua
1 punainen chili
1 - 2 sitruunaa
Maldon merisuolaa
(extra-virgin oliiviöljyä)




Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kaali lohkoiksi. Viipaloi lohkot monitoimikoneessa (juustohöylällä saa yhtä hyviä viipaleita ja nopsastikin).

Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi monitoimikoneessa yhdessä persiljan, mintun ja chilin kanssa.

Kaada ainekset kulhoon. Lisää mukaan suolaa ja 1 - 2 sitruunan mehu. Sitruunamehun tulisi maistua salaatissa voimakkaasti, yhden sitruunan mehu saattaa riittää, lisää mehua tarvittaessa.

Laitoin ohjeessa oliiviöljyn sulkuihin, koska itse jätin sen pois. Lisää loraus öljyä, jos haluat.

Sekoittele salaattia käsin, niin että kaikki ainekset sekoittuvat.

Tarjoile

kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti