lauantai 14. heinäkuuta 2012

Focaccia

Tarvitsin salaatin seuraksi jotain hyvää leipää ja ajattelin kokeilla focacciaa. En ollut koskaan aiemmin sitä kokeillut ja kuvittelin sen jotenkin vaikeammaksi tehdä. Varsin helppohan tuo oli, tosin lopputulos ei ehkä ollut ihan autenttinen. Jouduin nimittäin yllättävän jauhopulan vuoksi korvaamaan osan vehnäjauhoista kaura-sämpyläjauhoilla. Tämä ohje on napattu Leila leipoo tv-ohjelmasta.


25 g hiivaa
3 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl Maldon merisuolaa
7 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
oliiviöljyä
Maldon merisuolaa
terttukirsikkatomaatteja tai kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hiukan jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan.

Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Pirskottele leivinpaperin päälle oliiviöljyä reilulla kädellä. Ripottele päälle hieman Maldon merisuolaa.

Nosta taikina uunipellille ja taputtele 1 - 2 sentin vahvuiseksi pyöryläksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.


Painele kohonneisiin leipiin reilusti koloja sormenpäillä. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä. Painele leipien päälle kokonaisia (terttu)kirsikkatomaatteja. Ripottele leivälle kokonaisia tai hieman pilkottuja basilikanlehtiä. Paina lehdet syvemmälle taikinaan. Ripottele päälle vielä Maldon merisuolaa.




Paista 225 asteisessa uunissa kullanruskeiksi (noin 10 minuuttia).




Ensi kerralla kokeilen sipuli-rosmariiniversiota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti