lauantai 21. heinäkuuta 2012

Limemarinoitua kanaa, mangosalsaa ja paistettua kukkakaalia

Kukkakaali on yksi suosikkivihannekseni. Kokeilen mielelläni uusia kukkakaalireseptejä. Tämän kohdalla hieman ihmettelin miltä kukkakaali ja lime maistuvat kimpassa. Ihan suotta - ne sopivat hyvin yhteen.



Tarvitset:
4 broilerin rintafilettä




Marinadiin:
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
2 limen mehu
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 jalapeno (tai vihreä chili)



Poista jalapenosta/chilistä siemenet ja leikkaa jalapeno/chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita soija, hunaja, rypsiöljy ja limen mehu keskenään kulhossa. Lisää jalapeno/chili ja murskattu valkosipuli.

Marinoi broilerin rintafileitä marinadissa jääkaapissa 1 - 8 tuntia.
 

Grillaa fileet uunissa grillivastuksen alla. Käännä puolivälissä grillausta. Grillausaika riippuu fileen vahvuudesta. Näille ohuille fileille riitti 12 minuttia.


 Mangosalsaan:
1 keskikokoinen mango
1 jalapeno (tai vihreä chili)
2 kevätsipulia tai kahden sipulin vihreät varret
puoli ruukkua korianteria
1 limen mehu
suolaa
mustapippuria


Kuutioi mango. Silppua poista jalapenosta/chilistä siemenet ja silppua jalapeno/chilit pieneksi silpuksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki keskenään. Silppua mukaan puoli ruukkua korianteria. Lisää limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarkista maku.


Lime-korianteri kukkakaaliin:
1 kukkakaali
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
1 limen mehu
puoli ruukkua korianteria silputtuna

Silppua kukkakaali monitoimikoneessa kuskusin kokoiseksi silpuksi.

Kuumenna öljy pannulla. Paista kukkakaalia pannulla kunnes kukkakaali pehmenee ja muuttuu kullanruskeaksi - noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Lisää limen mehu ja korianterisilppu. Mausta suolalla.

1 kommentti:

  1. Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille. En löytänyt sähköpostiosoitettasi blogistasi, ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com.

    VastaaPoista