sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mummun tekemää sienipiirakkaa

Kesäkuun alkupuolella käytiin näyttämässä riiviöpentua Suloa mummulle. 94-vuotias mummuni viitsii edelleen kokkailla syntymäpäivillään ja nimipäivillään koko suvulle. Kaverini jaksavat ihmetellä, kun kerron, että mummu kokeilee uusia reseptejä ja tekee wokkiruokaakin. Tämä sienipiirakka ei ole oman kokeilun tulosta, vaan kuva on näppäisty mummun tekemästä piirakasta ja ohje pöllittiin kotikokeilua varten. Maanantain pakastimensiivouksessa löytyi vielä suppilovahveroita, joten kokeilin piirakkaa juuri itsekin. Tässä piirakassa on kiva leipämäinen pohja.



Pohja:
1,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,25 dl kaurahiutaleita
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl - 0,75 dl öljyä

Lämmitä vesi kuivahiivapaketin ohjeen mukaisesti. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja sekoita lämpimän veden sekaan. Lisää suola, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita ainekset, lisää viimeiseksi öljy. Taikina on melko löysää, sitä ei tarvitse vaivata. Kohota taikina.

Täyte:
5 dl tuoreita suppilovahveroita (tai  n. 3 dl pakastettuja)
1 iso sipuli hienonnettuna
75 g Amerikan pekonia pieneksi pilkottuna
1 rkl öljyä paistamiseen
2 dl kermaa
2 munaa
valkopippuria
suolaa
4 dl juustoraastetta

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista siinä pekoni- ja sienisilppua hetken aikaa. Lisää sienet, joista on haihdutettu vesi. Anna jäähtyä hetken.

Sekoita kulhossa kerma ja munat, lisää mukaan sieni-sipuli-pekoniseos ja suurin osa juustoraasteesta. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Painele taikina vuokaan (ei välttämättä reunoille). Kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle loppu juustoraasteesta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.


Ja alla on väsähtänyt kylävieras.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti