Nämä leivinjauheella kohotetut jenkkityyliset perunalettuset ovat hyvää brunssiruokaa. Lettuset voi tehdä myös etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Annoksesta tulee noin 20 pikkulettusta.
Perunalettuset:
300 g keitettyä jauhoista perunaa (noin 6 keskikokoista perunaa)
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Survo keitetyt perunat tai raasta raastimen hienolla terällä. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munat, maito ja mausteet.
Anjoviscreme:
2 prk anjovista
1 kovaksi keitetty kananmuna
1 prk ranskankermaa
1 pieni punasipuli
1 tl sinappia
2 tl kaprista
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria
Valuta anjovikset ja survo ne haarukalla hienoksi. Kuori ja hienonna muna. Hienonna punasipuli ja kaprikset.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä hiukan sipulisilppua koristeeksi. Nosta lusikalla tahnaa jokaiselle lettuselle tai parin kolmen letun pinolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti