torstai 19. heinäkuuta 2012

Perunalettuset ja anjoviscreme

Nämä leivinjauheella kohotetut jenkkityyliset perunalettuset ovat hyvää brunssiruokaa. Lettuset voi tehdä myös etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Annoksesta tulee noin 20 pikkulettusta.

Perunalettuset:
300 g keitettyä jauhoista perunaa (noin 6 keskikokoista perunaa)
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Survo keitetyt perunat tai raasta raastimen hienolla terällä. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, munat, maito ja mausteet.

Paista seoksesta lettusia lettupannulla. Paista lettuja pari minuuttia kummaltakin puolelta.

Anjoviscreme:
2 prk anjovista
1 kovaksi keitetty kananmuna
1 prk ranskankermaa
1 pieni punasipuli
1 tl sinappia
2 tl kaprista
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria

Valuta anjovikset ja survo ne haarukalla hienoksi. Kuori ja hienonna muna. Hienonna punasipuli ja kaprikset.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä hiukan sipulisilppua koristeeksi. Nosta lusikalla tahnaa jokaiselle lettuselle tai parin kolmen letun pinolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti