Jostain syystä viime aikoina on tehnyt mieli leipoa leipää. Näin lomalla ollessa siihen on jopa aikaa. Näihin pikku patonkeihin ja sämpylöihin lisäsin porkkanan karkeana raasteena.
1 raastettu omena
1 raastettu porkkana
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 - 2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl pellavansiemeniä
1 dl rouhittuja auringonkukansiemeniä
25 g tuoretta hiivaa
n. 9 dl hiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja
Pinnalle:
1 muna
siemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää raasteet, suola, hunaja ja siemenet. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikina sämpylöiksi tai patongeiksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele kohonneet sämpylät/patongit munalla ja ripottele päälle siemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti