sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Sitruunaruohojäätelö

Vaikka tänä kesänä ei erityisen lämmintä olekaan, niin jäätelö ja kesä kuuluvat kuitenkin yhteen. Kaivelin netissä ihan muita ohjeita ja satuin huomaamaan sitruunaruohojäätelöohjeen. Lueskelin sitten useammankin ohjeen samasta aiheesta. Päädyin kuitenkin poimimaan niistä vain sitruunaruohon määrän ja tein jäätelön Viettelevät jälkiruoat keittokirjan perusohjeen mukaan. Sitruunaruohojäätelö sopii hyvin aasialaisen ruoan jälkkäriksi.


8 sitruunaruohoa
2,5 dl kermaa
4 dl täysmaitoa
1,5 dl sokeria
1/8 tl suolaa
4 munankeltuaista

Poista sitruunaruohoista pari ulointa lehteä ja leikkaa pois kannat ja puisevat yläosat. Pilko sitruunaruohot parin sentin paloiksi.

Laita sitruunaruohon palat tehosekoittimeen ja mittaa mukaan 0,75 dl sokeria. Jauha pieneksi silpuksi.

Mittaa paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan täysmaito ja kerma. Lisää seokseen suola ja sitruunaruoho-sokeriseos. Lämmitä hitaasti kiehumispisteeseen puulastalla sekoitellen. Siirrä kattila pois levyltä. Aseta kansi kattilan päälle ja anna liemen maustua ja jäähtyä 30 minuuttia.


Vatkaa munankeltuaiset ja 0,75 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan lämmin maito-kermaseos.

Siirrä seos takaisin kattilaan ja lämmitä hitaasti lähelle kiehumispistettä (kunnes seos sakeutuu) koko ajan puulastalla sekoitellen. Älä anna kiehua.

Siivilöi seos välittömästi ja anna jäähtyä kunnolla (noin 4 tuntia).

Jäähdytä jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaisesti. Siirrä lopuksi rasiassa pakastimeen ja jäähdytä vielä ainakin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti