torstai 17. tammikuuta 2013

Cottage pie - lihaperunasoselaatikon mausteisempi serkku

Jääkaapissa jauhelihapakkaus veteli viimeisiään samoin kuin tilkka maitoa. Molemmat pääsivät osaksi brittiklassikkoa. Olen tainnut pari kertaa sitä tehdäkin, mutta ei aavistustakaan millä reseptillä. Tämä on sävelletty versio ja tarkoitus kai onkin, että jauhelihan sekaan heitellään niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Maistui muuten tosi hyvälle, teen toistekin.


Perunasose:
800 g perunoita
maitoa
suolaa
nokare voita

Kuori, keitä ja soseuta perunat. Lisää nokare voita ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän perunasoseen. Mausta sose suolalla.


Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
lihaliemikuutio
1 prk tomaattisosetta
4 tl Worcestershire-kastiketta
rakuunaa (tai oreganoa tai timjamia)
mustapippuria
1 pss pakasteherneitä

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla. Lisää loppuvaiheessa mukaan hienonnettu valkosipuli. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna hautua hetki ja lisää sitten worcestershire-kastike, tomaattisose ja mausteet. Siirrä pannu pois levyltä. Sekoita lopuksi mukaan jäiset pakasteherneet.


Lusikoi jauhelihakastike ja perunasose voideltuun uunivuokaan. Perinteisesti lihakastike on alimmaisena ja perunasose levitettynä sen päälle. Aineksista voi myös tehdä raidoitetun laatikon, kuten kuvissa.

Halutessasi voi lisätä perunasoseen päälle muutamia nokareita voita.


Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilut parikymmentä minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti