tiistai 1. tammikuuta 2013

Suolainen kakku - fetaa, kesäkurpitsaa ja oliiveja

No niin, tätä suolaista kakkua on ollut tarkoitus kokeilla aikaa sitten. Aineksetkin olen ostanut moneen kertaan, mutta aina ne ovat päätyneet johonkin muuhun. Suolaisen ranskalaistyyppisen kakun ohjeita olen nähnyt aiemminkin, mutta ei ole tullut koskaan kokeiltua. Tai no - olen kyllä tehnyt leivinjauheella kohotettua vuohenjuustoleipää - tokihan sitäkin olisi voinut kakuksi nimittää. Tässä kreikkalaisittain maustetussa kakussa on fetaa, mustia oliiveja, kesäkurpitsaa ja ripaus minttua. Hyvä vaihtoehto voileivälle, huomattavasti yksinkertaisempi kuin voileipäkakku ja nopsa tehdä. Ohje on ruotsalaisesta Hembakat-lehdestä (nro 4/2012). Tosin täytyy sanoa, että makuyhdistelmä ei omasta mielestäni ollut paras mahdollinen, koska minusta kesäkurpitsa ei maistu oikein millekään ja feta-oliiviyhdistelmäkään ei oikein sytytä. Lehdessä oli muitakin  vaihtoehtoja, jotka voisivat olla parempia, joten täytynee kokeilla uudelleen.


2 pientä kesäkurpitsaa
150 g fetaa
3,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä
15 mustaa kivetöntä oliivia
suolaa
mustapippuria
kuivattua minttua

Halkaise kesäkurpitsat ja viipaloi ne. Laita viipaleet kiehuvaan veteen ja kypsennä niitä noin viisi minuuttia. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä.


Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa munat kevyesti. Lisää mukaan jogurtti ja sekoita tasaiseksi.



Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos munaseokseen vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi.

Lisää taikinaan oliiviöljy ja oliivit. Mausta ripauksella pippuria ja minttua. Ripauta mukaan myös hieman suolaa. Sekoita.


Sekoita viimeiseksi mukaan fetakuutiot ja kesäkurpitsaviipaleet.

Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen noin 1,5 l vuokaan.


Paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia.



Oma vuokani oli hieman suurempi, joten kakku on littanampi kuin piti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti