lauantai 26. tammikuuta 2013

Quesadillat uunissa osa 2

Näitä pizzanmakuisia quesadilloja syötiin uutena vuotena. Ne on tehty samaan tapaan kuin nämä aiemmat quesadillat. Tuo aikaisempi resepti on mielestäni parempi kuin tämä varsinkin jos hakee aidompaa makua. Tämä resepti on puolestaan nopsempi ja simppelimpi, erityisesti silloin, kun pizzakastike korvataan valmiilla kastikkeella. Kastikkeesta riittäisi puolikin annosta, tosin tarvehan riippuu siitä kuinka paljon sitä haluaa quesadilloihin levitellä.


 6 isoa tortillaa

pepperonea
punainen, keltainen tai vihreä paprika pieneksi pilkottuna
15 vihreää tai mustaa oliiveja viipaloituna
300 g mozzarellajuustoa
ruukku tuoretta basilikaa


Pizzakastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk tomaattisosetta
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
oreganoa maun mukaan
basilikaa maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kannella peitetyssä kattilassa noin parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen kunnes kastike muuttuu paksummaksi.


Levitä kaikille kuudelle tortillalle pizzakastiketta maun mukaan. Jaa 1/3 juustoraasteesta tasaisesti kolmelle tortillalle. Levitä juustoraasteen päälle pepperonesiivuja. Ripottele päälle puolet lopusta juustoraasteesta. Paina toinen tortilla juustoraasteen päälle.


Siirrä quesadillat leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista quesadilloja grillivastuksen alla 225 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä. Tässä menee noin pari minuuttia, joten kannattaa vahtia vieressä, etteivät quesadillat pala.
Käännä quesadillat ja paista taas pari minuuttia, kunnes saavat väriä.
Ota quesadillat uunista ja kohota lämpö 250 asteeseen.
Levitä pizzakastiketta paistettujen quesadillojen päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Levitä päälle pepperonesiivuja. Koristele paprikalla ja oliiviviipaleilla.
Paista grillivastuksen alla kunnes juusto sulaa. Tämäkin menee parissa minuutissa, joten kannattaa vahtia vieressä.
Leikkaa quesadillat valmiiksi lohkoiksi, ripottele päälle tuoretta basilikaa suikaloituna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti