keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Rapeata salottisipulia, maapähkinöitä ja nuudeleita

Silloin tällöin tulee katsottua telkkarista Market Kitcheniä. Tosin mikään ei ole sen ärsyttävämpää kuin se, että tällä hetkellä ohjelmassa eletään parasta satokautta ja viime juhannuksen aikaan kokkailtiin joulukalkkunaa. Olisikohan syytä pitää ohjelmassa pieni tauko, jotta päästäisiin samaan tahtiin kalenterin kanssa? No - onhan siinä tietty kaikkiin vuodenaikoihin sopivia reseptejä, joista tämä on yksi. Näennäisesti simppeli resepti, mutta kyllä tuossa aika monen pannun kanssa saa hosua. Aika nopsasti ruoka kuitenkin valmistuu. Lopputulos on vaivan väärti, ei tee vähään aikaan mieli pussinuudeleita.


250 g wokkailuun sopivia nuudeleita (esim. ramen-nuudeleita)
maapähkinäöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl palmusokeria
2 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl chiliöljyä tai 1 punainen chili hienonnettuna
1 sitruunaruoho hienonnettuna
4 rkl maapähkinöitä
1 ruukku minttua hienonnettuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna

2 salottisipulia ohuina renkaina
2 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

 Paahda maapähkinät kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä ja rouhi hieman pienemmiksi.


Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen.

Laita sipulirenkaat kulhoon, mittaa sekaan jauho ja sekoittele, jotta jauho tarttuu tasaisesti sipulirenkaisiin. Kaada  paistinpannulle öljyä niin reilusti, että pohja peittyy. Kuumenna öljy ja lisää sipulirenkaat. Kiehauta öljyssä noin 2 - 3 minuuttia, kunnes sipulirenkaat ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta sipulirenkaat lautaselle, jonka päällä on talouspaperia ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä paperiin.

Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi (ja hienonnettu chili, jos et käytä chiliöljyä). Paista pari minuuttia. Sekoita mukaan palmusokeri, anna sen sulaa pannulla, sekoita koko ajan.


Lisää pannulle limemehu, kalakastike, soijakastike, chiliöljy ja hienonnettu sitruunaruoho. Sekoita.

Lisää mukaan 2/3 maapähkinöistä, mintusta ja korianterista. Sekoita nopeasti ja lisää heti mukaan hyvin valutetut nuudelit. Sekoita kunnolla.


Ripottele päälle loput maapähkinöistä, mintusta ja korianterista. Lisää päälle rapeat salottisipulirenkaat. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti