Näitä kokeilin jo kesällä, mutta ohje jäi kirjoittamatta. Leivosten sitruunavaahto on hyvin lähellä valmiina saatavan sitruunarahkan makua. Se on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua syödä kypsentämätöntä kananmunaa. Annoksesta tulee 4 - 6 leivosta.
Marenkipohjiin:
2 ison munan valkuaista
1 dl sokeria
1 tl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kookoshiutaleita
Sitruunavaahto:
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunamehua
2 liivatetta
Koristeluun:
hedelmiä ja/tai marjoja maun mukaan
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Vatkaa munanvalkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja tanakkaa. Lisää maizena, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet.
Levitä vaahto neljäksi tai kuudeksi halkaisijaltaan 8 - 10 cm kokoiseksi pyöryläksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paina pyörylän keskelle lusikalla pieni syvennys.
Kuivata pohjia korkeintaan 100 asteisessa uunissa 45 - 60 minuuttia.
Vatkaa sitruunavaahtoa varten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vatkattu kerma ja sitruunankuoriraaste.
Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Lisää sitruunavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Anna vaahdon jähmettyä kylmässä jonkin aikaa ja lusikoi se sitten pohjien päälle.
Koristele leivokset hedelmillä ja/tai marjoilla sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti