torstai 31. tammikuuta 2013

Satay-kastike ja kanasalaattiwrapit

Paksu satay-kastike antaa mukavasti makua salaatinlehteen kääritylle kanasalaatille. Halusin nopeasti valmista, joten ostin grillatun kanan valmiina.

 

Satay-kastike
2 tl paahdettua seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl punaista thai-currytahnaa
2,5 dl kookosmaitoa
0,75 dl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
2 rkl palmusokeria tai ruskeaa sokeria
3 tl sambal oelekia
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl vettä

Paahda seesamiöljyä hetki kattilassa. Alenna lämpöä ja lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja currytahna. Sekoittele ja kaada mukaan maapähkinävoi. Lisää kookosmaito ja sekoittele tasaiseksi. Lisää mukaan vielä soijakastike, palmusokeri, sambal oelek ja omenaviinietikka. Ohenna vedellä - käytä tarvittaessa enemmän kuin 4 ruokalusikallista.


Tarjoile kastike lämpimänä.


Salaatti:
grillattua kanaa (parin rintapalan verran)
riisivermisellejä (1 levyllinen)
keltainen paprika kuutioina
punakaalia ohuina suikaleina (alle neljännes kaalista)
kevätsipulia hienonnettuna (pari kolme vartta)
ruukku korianteria
ruukku minttua


Valmista riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Paloittele kana ja kuutioi paprika. Suikaloi punakaali mahdollisimman ohueksi. Jos et omista mandoliinia, voit käyttää juustohöylää. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.


Kokoamiseen:
kahden keräsalaatin uloimmat lehdet
(purjosuikaleita)

Wrapit voi solmia purjosuikaleilla. Leikkaa purjon vihreästä osasta kapeahkoja suikaleita. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä suikaleita pari minuuttia. Valuta suikaleet.


Salaatista voi käyttää kaikki lehdet, pienimmistäkin saa kivoja annoskuppeja.


Irroita lehdet. Laita hiukan satay-kastiketta lehdille. Annostele päälle kanasalaattia, kiedo rullalle ja solmi purjosuikaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti