sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jamien omenainen salaatti

Salaatti oli esillä jossain Jamie Oliverin lukemattomista tv-ohjelmista. Ohjelmassa sitä tarjottiin paistetun kinkun, uuniperunoiden ja uppomunien kanssa. Pippurinen vesikrassi olisi ehdottomasti paras vaihtoehto omenoiden seuraksi, mutta ainakaan näillä nurkilla sitä ei ole aina saatavilla tai jos on, niin ruukussa saattaa varsinkin talviaikaan olla aika surkea määrä krassia. Vuonankaali on nätti vaihtoehto, joskin vähän puiseva. Tosin sitäkin saattaa olla vaikea löytää.


2 punaista omenaa
2 - 3 ruukkua vesikrassia (tai rasia vuonankaalia)

Salaatinkastike:
1 tl hunajaa
0,75 dl oliiviöljyä
puolen sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Leikkaa omenat tulitikkumaisiksi paloiksi. Omenoita ei kuorita eikä niistä tarvitse poistaa edes siemeniä.

Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään.

Laita vesikrassi (tai vuonankaali) kulhoon. Lisää paloitellut omenat ja salaatinkastike. Nostele varovasti sekaisin sormilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti