Jos jouluna kyllästyy mutustelemaan peruspähkinöitä, loput voi maustaa ja paahtaa uunissa.
400 g erilaisia pähkinöitä
1 munanvalkuainen
0,5 rkl vettä
0,75 dl ruskeaa sokeria
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl kanelia
0,5 tl mustapippuria
1 - 2 tl Maldon merisuolaa
Sekoita munanvalkuainen, vesi, sokeri, chilitahna, kaneli ja mustapippuri keskenään kulhossa. Sekoita mukaan pähkinät.
Sekoita munanvalkuainen, vesi, sokeri, chilitahna, kaneli ja mustapippuri keskenään kulhossa. Sekoita mukaan pähkinät.
Levitä pähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille mahdollisimman irralleen toisistaan. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita pähkinöitä ja ripottele sekaan merisuola.
Paahda vielä 5 - 10 minuuttia.
Paahda vielä 5 - 10 minuuttia.
Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä kunnolla - sulanut sokeri on tulikuumaa.
Irrottele jäähtyneet pähkinät toisistaan ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti