torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukuun 18. after dinner mints

Näistä suklaisista mintunlehdistä näin kesällä kuvan ja ajattelin, että pitääpä joskus kokeilla. Oikeastaan yllätyin miten hyviä mintuista tuli, maistuivat paremmille kuin minttusuklaakaramellit. Minttuihin kannattaa valita vahva- ja isolehtinen minttu. Nämä omani olivat rasioissa myytävää minttua, kun nuo ruukkumintut ovat varsinkin talvella aika hentoja.


muutama pala tummaa suklaata
nippu vahvaa minttua
ruokaöljyä

Sulata suklaa pienessä kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hiukan.

Sipaise leivinpaperinpalalle hiukan ruokaöljyä.

Dippaa mintunlehdet sulaan suklaaseen ja jätä hiukan vihreää näkyviin. Anna ylimääräisen suklaan valua pois. Asettele lehdet öljytylle leivinpaperille.

Laita mintut leivinpaperin päällä pakastimeen. Pakasta minttuja sen aikaa, että suklaa kovettuu (noin  10 - 20 minuuttia). Kovin pitkään minttuja ei kannata pakastaa, etteivät lehdet ehdi tummua.

Ota mintut pakastimesta ja tarjoile heti sellaisenaan tai vaikka jäätelön koristeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti