Törmäsin tähän lemon possetin ohjeeseen selaillessani Iltasanomien uutisotsikoita ja vaikka tarkoitus on ollut kokeilla tätä jo joskus aiemmin, niin aina se on jäänyt. Nyt oli kaapissa sopivasti pari kuivahtanutta sitruunaa ja kermanjämät. Aikaakin oli reilummin kuin tähän tarvittava viisi minuuttia. Vaikka ohje on lähes pelkkää kermaa ja sokeria, sitruuna tekee siitä raikkaanmakuisen ja saa jälkkärin maistumaan valheellisen kevyelle. Tein pienemmän annoksen, mutta laitan tähän alkuperäisen ohjeen neljälle.
4 dl kermaa
1 - 1,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Mikäli haluat kirpakamman lopputuloksen, käytä vähemmän sokeria.
Anna kerman kiehahtaa kunnolla ja keitä kokoon pari minuuttia. Nosta kattila levyltä ja sekoita mukaan sitruunamehu.
Kaada seos annosmaljoihin. Mikäli pinnalle jää kuplia, seosta voi sekoitella varovasti annosmaljassa, jotta kuplat hajoavat. Lopputulos näyttää paremmalle mitä sileämpi pinta on.
Laita annosmaljat jääkaappiin ja anna hyytyä 6 - 8 tuntia.
Lemon possetin voi tarjoilla marjojen, kermavaahdon tai keksien kanssa. Tai ihan sellaisenaan.
Ohje: Ruokala
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti