Tämä on ihan uusi kokeilu ja ruoasta sattui tulemaan kovin jouluisen näköinen. Tein ihan kasvisruoaksi, mutta sopisi vallan mainiosti kalan seuraan.
1 kg punajuuria
1 kg punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tl kuminaa
1 dl ranskankerman ja kermaviilin sekoitusta tai smetanaa
3 rkl silputtua tilliä
25 g paahdettuja hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna
Kuori punajuuret ja leikkaa ne isoiksi paloiksi.
Laita palat uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljy. Sekoita mukaan kumina.
Paahda 200-asteisessa uunissa 40 - 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmeitä ja pikkuisen kurtistuneita. Paistoaika riippuu tietysti paljon palojen koosta - näissä omissani meni kyllä lähes tunti.
Ota vuoka uunista, sekoita mukaan smetana. Lusikoi tarjoiluastiaan, ripottele päälle tillisilppu ja pähkinärouhe.
Ohje: delicious.
Ohje: delicious.
Oi nam - kuulostaapa ihanalta tällaisen punajuurifanin korviin!
VastaaPoistaMun mielestä punajuuret, kumina ja tilli kuullosti niin mahtavalle kimpassa, että pakkohan tätä oli heti kokeilla.
Poista