sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukuun 7. paahdettua punajuurta, tilliä ja pähkinöitä

Tämä on ihan uusi kokeilu ja ruoasta  sattui tulemaan kovin jouluisen näköinen. Tein ihan kasvisruoaksi, mutta sopisi vallan mainiosti kalan seuraan.


1 kg punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tl kuminaa
1 dl ranskankerman ja kermaviilin sekoitusta tai smetanaa
3 rkl silputtua tilliä
25 g paahdettuja hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna


Kuori punajuuret ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. 
 
Laita palat uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljy. Sekoita mukaan kumina.


Paahda 200-asteisessa uunissa 40 - 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmeitä ja pikkuisen kurtistuneita. Paistoaika riippuu tietysti paljon palojen koosta - näissä omissani meni kyllä lähes tunti.

Ota vuoka uunista, sekoita mukaan smetana. Lusikoi tarjoiluastiaan, ripottele päälle tillisilppu ja pähkinärouhe.

 
Ohje: delicious.


2 kommenttia:

  1. Oi nam - kuulostaapa ihanalta tällaisen punajuurifanin korviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä punajuuret, kumina ja tilli kuullosti niin mahtavalle kimpassa, että pakkohan tätä oli heti kokeilla.

      Poista