Joskus ihmisillä on käsitys, että ruoka tai leivonnainen on tehty hetkeä ennen kuin se päätyy blogiin. Omalla kohdallani näin ei läheskään aina ole. Esimerkiksi nämä jokapäiväiset kalenteripostaukset on kokeiltu, kuvattu ja ehkä kirjoitettukin paljon aikaisemmin. Jotkut kokeilut joutuvat odottelmaan pitkiäkin aikoja oikeaa sesonkia. Tätä fetaa tein pahimmassa joulukiireessä vuosi sitten ja vaikka ohje ei ole mitenkään erityisen jouluinen, niin päätin sen kuitenkin säästää tähän jouluun. Tämä on nimittäin kiva joululahjakin - purkin vaan on syytä olla tiivis, kukaan ei halua oliiviöljyjä syliinsä.
200 g aitoa kreikkalaista fetaa
200 g aitoa kreikkalaista fetaa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 punasipuli
1 dl oliiveja (mielellään eri värisiä)
3 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chilipalko
3 oksaa tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
mustapippuria myllystä
5 dl hyvälaatuista extra virgin oliiviöljyä
Murenna feta melko isoksi paloiksi. Pyörittele palat oregano-basilikaseoksessa. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise valkosipulinkynnet. Asettele noin litran vetoiseen lasipurkkiin sekaisin feta, punasipulirenkaat, oliivit, chilipalko kokonaisena, halkaistut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat. Pyöräytä mausteeksi hieman mustapippuria myllystä. Kaada lopuksi purkkiin oliiviöljy. Laita kansi tiiviisti kiinni ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Marinoidun fetan voi syödä sellaisenaan tai tarjoilla vaikkapa kreikkalaisen salaatin osana.
Salaattiin:
1 ruukku salaattia
puolikas kurkku reiluina paloina
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuina
puolikas punasipulia ohuina renkaina
Lisäksi purkista:
fetaa
oliiveja
punasipulirenkaita
3 rkl öljyä
Tarjoiluun:
oliiviöljyä purkista
valkoista balsamiviinietikkaa
Sekoita salaattiainekset keskenään ja tarjoile oliiviöljyn ja valkoisen balsamiviinietikan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti