tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukuun 9. omppulastut

Tein kuvien omenalastut alun perin jälkkärin koristeeksi. Omenamousse kuullosti tosi hyvälle, mutta maistui omenahillolle, johon oli sekoitettu kermavaahtoa. Kaiken huipuksi se hillo-kermamössö ei edes hyytynyt kunnolla, joten kaikin puolin epäonnistunut kokeilu. Omenalastut onneksi maistuivat sille mille pitikin. Jouluna omppulastuja voi käyttää koristeeksi tai pistellä poskeensa.


omenoita
tomusokeria
kanelia

Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Parhaan lopputuloksen saa mandoliinilla.


Peitä uunipelti leivinpaperilla. Siivilöi leivinpaperille ohuelti tomusokeria ja kanelia. Asettele omenaviipaleet leivinpaperin päälle. Siivilöi viipaleiden päälle ohuelti tomusokeria ja kanelia.

Kuivaa 80 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Aika riippuu viipaleiden vahvuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti