Koska minä en pidä glögistä, olen jokusina vuosina tehnyt sen sijaan hehkutettua siideriä. Tänä vuonna sen mausteena on appelsiinia ja karpaloita. Nuo kuvien karpalot ovat jenkkikarpaloita, jotka ovat suunnilleen kirsikan kokoisia. Niiden sijaan voi hyvin käyttää supisuomalaisia karpaloita. Ohjeesta tulee kaksi mukillista.
0,5 l kuivaa omenasiideriä
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
2 kokonaista kardemumman siementä
Tarjoiluun lisäksi:
ohuita appelsiiniviipaleita
karpaloita
1 kanelitanko / muki
Kaada siideri kattilaan. Lisää mukaan mausteet. Kuumenna siideri hitaasti kiehumispisteeseen ja vähennä lämpöä sen verran, että siideri ei ala kiehumaan. Pidä siideriä kiehumispisteessä viitisen minuuttia. Älä anna kiehua.
Laita mukiin appelsiiniviipale, karpaloita ja kanelitanko. Siivilöi päälle kuuma siideri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti